Sunday, April 22, 2018

posna pita sa šampinjonima i prazilukom


Nešto nas je spopalo povrće ovog proleća. Juče sam pravila jednu vegansku pitu - od paprika i koječega još, a danas ovu - jednostavnu, a prosto divnu. Šampinjoni obloženi kremastim prazilukom, a sve uvijeno u kore između kojih je mix semenki.



Upotrebila sam:


  • 6 listova kora za pitu
  • jedan praziluk
  • 250 g šampinjona
  • šaku mešanih semenki golice, susama, lana i suncokreta
  • soli i bibera po ukusu
  • maslinovo ulje

Praziluk se isecka na kolutiće i dinsta na ulju dok ne porumeni i postane mek i slatkast, pa se u to dodaju iseckani šampinjoni. Dinstaju se na jačoj vatri dok ne ispari tečnost iz njih. Ova se smesa posoli i pobiberi.



Kora se poulji, pa se na nju pospu semenke, a preko nje se stavi druga kora, na čiji se duži kraj stavi nadev, pa se sve uvije u savijaču, koja se premaže uljem odgore.




Peče se oko pola sata, i to je to.











No comments:

Post a Comment